Wyedukowany i świadomy zagrożeń personel zmniejsza ryzyko pojawienia się szkodników w Twojej Firmie.


Produkcja i obrót żywnością są podatne na zagrożenia pochodzenia fizycznego, chemicznego i biologicznego. Wytwórcy produktów spożywczych muszą spełniać rygorystyczne zasady produkcji żywności bezpiecznej dla zdrowia i życia konsumentów.

Zapewnienie odpowiednich warunków do produkcji żywności nie wyeliminuje ryzyka, gdy świadomość i wiedza pracowników będzie niska.

Za bezpieczeństwo żywności oraz jej wysoką jakość zdrowotną odpowiadają wszyscy uczestnicy łańcucha żywnościowego. Najważniejsi z nich to: producenci płodów rolnych i pasz, przetwórcy, hurtownicy i sprzedawcy detaliczni, ośrodki usług żywieniowych i cateringowych.

Właściciele zakładów branży spożywczej, kierownictwo personelu i szeregowi pracownicy powinni być świadomi zagrożeń ze strony szkodników w otoczeniu ich miejsca pracy. Edukacja powinna być skierowana na konieczność zapobiegania zagrożeniom. Celem szkoleń jest rozpowszechnianie odpowiednich zachowań dotyczących higieny produkcji żywności, w powiązaniu z wymogami dobrych praktyk produkcyjnych i zasadami systemu jakości.

Nasza wiedza wynika z setek wdrożeń systemów pest contron zgodnych z wymogami: HACCP, ISO 22000 PAS 220, EUREPGAP, IFS, BRC, AIB, oraz standardów korporacyjnych zarządzania jakością. Firma VACO obecnie obsługuje ponad 1200 zakładów produkcyjnych w Polsce.

VACO prowadzi szkolenia dla firm produkcyjnych oraz firm świadczących usługi w zakresie zwalczania szkodników. Skorzystanie ze szkoleń VACO ułatwia wdrożenia wymaganych norm jakości, a regularne stosowanie się do naszych wskazówek oznacza bezproblemowe przechodzenie wszystkich audytów.

Organizujemy szkolenia stacjonarne. Dla wygody użytkowników opracowaliśmy również szkolenia na platformie e-learning.

Lista szkoleń

AIB 2013

Szkolenie

Wiedza z zakresu wymagań zawartych w standardzie AIB.
Przedstawione wymagania dotyczą usług DDD.

Czas przewidziany na szkolenie to 5 godzin.




Umów szkolenie

CODEX ALIMENTARIUS

Szkolenie

Podstawowa wiedza potrzebna Zakładom Produkcji Spożywczej.
Przegląd zagadnień w zakresie zapewnienia bezpieczeństwa żywności.

Czas przewidziany na szkolenie to 4 godziny.

Umów szkolenie

IFS 2014

Szkolenie

Wymagania stawiane przez standard IFS 2014.
2 moduły:
- wymagania dotyczące zakładu
- wymagania wobec firmy DDD.

Czas przewidziany na szkolenie to 3 godziny.



Umów szkolenie

BRC 2015

Szkolenie

Wymagania standardu BRC 2015, potrzebne do prawidłowego zabezpieczenia obiektu przed szkodnikami.
2 moduły:
- wymagania dotyczące zakładu,
- wymagania wobec firmy DDD.

Czas przewidziany na szkolnie to 4 godziny.


Umów szkolenie

PAS ISO FSSC

szkolenie

Wiedza na temat standardów PAS 220:2008, ISO 22000:2005 oraz FSSC 22000. Tematyka wymagań stawianych przez normę oraz standardy.
2 moduły:
- wymagania dotyczące zakładu,
- wymagania wobec firmy DDD.

Czas przewidziany na szkolenie to 4 godziny.

umów szkolenie

Deratyzacja powszechna

szkolenie

Kurs skierowany jest do osób chcących zapoznać się, bądź poszerzyć wiedzę na temat gryzoni.
To połączenie wiedzy teoretycznej z praktycznymi wskazówkami!

Czas przewidziany na szkolenie to 3 godziny.

umów szkolenie

Zabezpieczenie przed szkodnikami

kurs podstawowy

Dla osób, które chcą nabyć podstawową wiedzę z zakresu zabezpieczenia przed szkodnikami.
Poruszana problematyka i sposób przekazania wiedzy, pozwala na zastosowanie rozwiązań w praktyce.

Czas przewidziany na szkolenie to 1 godziny.


umów szkolenie

Zabezpieczenie przed szkodnikami

kurs rozszerzony

Dla osób, które chcą rozszerzyć wiedzę na temat zabezpieczenia przed szkodnikami.
Dostęp do 6 modułów dotyczących: gryzoni, owadów biegających, latających, szkodników magazynowych, ptaków, oraz innych przypadkowych zwierząt.

Czas przewidziany na szkolenie to 4 godziny.

umów szkolenie

Bezpieczeństwo sanitarne i zarządzanie ryzykiem związane z występowaniem szkodników.

O VACO

  • Kariera
  • Do pobrania
  • Logowanie do portalu

Kontakt

ul. Dąbrowskiego 44
50-457 Wrocław

Infolinia 801 801 570

NIP 894-14-42-800
KRS 0000262000

KRS 0000262000, Sąd Rejonowy dla Wrocławia - Fabrycznej VI Wydział Gospodarczy, kapitał zakładowy wpłacony w całości: 470 000 zł, NIP 894 14 42 800, Prezes Zarządu: Łukasz Bojarski

Ta witryna wykorzystuje pliki cookie.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to. Czytaj więcej…

Zrozumiałem