Wspomagamy przedsiębiorstwa z różnych branż w profilaktyce i ograniczaniu zagrożeń wynikających z obecności szkodników.

Sektor spożywczy

W zakładach związanych z żywnością, obecność szkodników jest niedopuszczalna. Procedury kontroli i zwalczania szkodników w przemyśle spożywczym mają za zadanie ograniczyć ryzyka związane z rozprzestrzenianiem się chorób, skażeniem powierzchni roboczych i produktów spożywczych.

Celem działań powinno być zapobieganie, dostępu szkodników na teren zakładu i zredukowanie warunków, sprzyjających ich występowaniu.

Prowadzimy działania profilaktyczne i ograniczamy ryzyka w: zakładach cukierniczych, piekarniach, przemyśle mleczarskim, zakładach mięsnych.

Eliminowanie drobnoustrojów
zabieg dezynfekcji

Sieci handlowe

Bezpieczeństwo i jakość produktu spożywczego muszą być zapewnione w całym cyklu rolno-spożywczym: od produkcji pierwotnej do momentu spożycia. Sieci handlowe są ostatnim ogniwem w procesie kontroli żywności na wszystkich etapach jej produkcji – od producenta do konsumenta. Bezpieczeństwo żywności, która trafia do obrotu handlowego, zależy od szczegółowej kontroli dostarczanego towaru, właściwego magazynowania oraz utrzymywania w czystości całego obiektu, w szczególności lad chłodniczych.

Duże sieci handlowe wyznaczają własne standardy bezpiecznego obrotu żywnością, np.: Tesco, Marks&Spencer.

Zakłady produkcji przemysłowej

Zaawansowane technologicznie linie produkcyjne, pozwalają na całkowitą automatyzację procesów produkcyjnych w nowoczesnych zakładach. Infrastruktura oparta na sieciach światłowodowych, inteligentnych czujnikach jest narażona na działania szkodników, znajdujących się w otoczeniu obiektów przemysłowych. W przypadku nowoczesnych technologii ewentualne straty liczone są w milionach. Prowadzimy działania prewencyjne polegające na ocenie szkodnikoszczelności obiektów i właściwego zabezpieczenia terenu wokół nowoczesnych fabryk.

Bezpieczeństwoi i higiena pracy
zabieg dezynfekcji

Rynek rolny

Pojawienie się szkodników w zmagazynowanym ziarnie zbóż oznacza zawsze straty. VACO świadczy kompleksową obsługę rynku rolnego. Firma zwalcza szkodniki w młynach, kaszarniach, płatkarniach, wytwórniach pasz, słodowniach, przetwórniach nasion, elewatorach, magazynach płaskich, zbiornikach na zboże i innych obiektach. Nasze wieloletnie doświadczenie jest gwarancją bezpieczeństwa zbiorów zbóż i pasz.

Hotelarstwo

Sektor HoReCa, do którego należą hotele stanowi prężnie rozwijającą się gałąź gospodarki. W branży szczególnie ważna jest standaryzacja obsługi konsumenta. Standardy usług przekładają się na jakość a tym samym dobre imię i markę hotelu. Rosnące wymagania turystów i klientów biznesowych dotyczą obsługi hotelowej i czystości pomieszczeń hotelowych.

Hotele wspieramy w zakresie ograniczania ryzyk związanych z gryzoniami, insektami i innymi organizmami szkodliwymi. Przeprowadzamy profesjonalne zabiegi dezynfekcji części noclegowej.

Bezpieczeństwoi i higiena pracy

Zapraszamy do kontaktu

Zadzwoń pod numer 801 801 570
lub napisz na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Bezpieczeństwo sanitarne i zarządzanie ryzykiem związane z występowaniem szkodników.

O VACO

  • Kariera
  • Do pobrania
  • Logowanie do portalu

Kontakt

ul. Dąbrowskiego 44
50-457 Wrocław

Infolinia 801 801 570

NIP 894-14-42-800
KRS 0000262000

KRS 0000262000, Sąd Rejonowy dla Wrocławia - Fabrycznej VI Wydział Gospodarczy, kapitał zakładowy wpłacony w całości: 470 000 zł, NIP 894 14 42 800, Prezes Zarządu: Łukasz Bojarski

Ta witryna wykorzystuje pliki cookie.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to. Czytaj więcej…

Zrozumiałem